Så putsar du dina fönster skinande rena

Skinande rena fönster ger hemmet en mer hel och ren känsla. Men att putsa fönster skinande rena är inte alltid det enklaste. Många av oss råkar göra fel eller använder oss av helt fel produkter och istället blir det suddigt och ser mer smutsigt ut.

Man vill helst slippa att anlita hjälp för att göra rent sina fönster men ibland känns det nästan som att man måste få professionell hjälp. Men med rätt redskap och produkter kan man faktiskt göra det själv och få sina fönster skinande rena.

För att fönstret ska bli så rent som möjligt är det bra att använda sig av en bra fönsterskrapa och en trasa. Sedan är allt man behöver lite ljummet vatten och några få droppar diskmedel.

Gör så här:

1. Fyll en hink med ljummet vatten och diskmedel.
2. Tvätta av fönstret med en blöt trasa. Se till att det blir riktigt blött.
3. Använd fönsterskrapan och dra den uppifrån och ner med ett lättare tryck. Torka sedan av fönsterskrapan med trasan.
4. Dra skrapan sedan uppifrån och ner igen, på de delar av fönstret som fortfarande är blött. Sedan ska du dra skrapan från sida till sida tills fönstret är torrt.
5. Torka av fönsterkanterna och handtagen.

Denna teknik av fönsterputsning kommer att ge ditt hem skinande rena fönster. Se även till att tvätta fönstren när det är mulet istället för att göra det när det är sol. På detta sätt blir det renare eftersom man hinner att torka av fönstret innan vattnet torkar.

Något annat man bör tänka på när man putsar fönster är att använda sig av lite T-sprit om det är under vintern man ska tvätta sina fönster. Addera några droppar T-sprit i hinken med ljummet vatten och diskmedel. Detta är ett perfekt tips om det är minusgrader och man vill slippa att vattnet fryser till is medan man putsar!